Miso Film ser sig selv som en nordisk – ikke kun dansk – virksomhed

Arbejdet i Danmark, Norge og Sverige har været en hjørnesten for Miso Film siden starten, siger Peter Bose, der driver virksomheden med hovedkvarter i København sammen med Jonas Allen. Det giver et større marked, bedre risikospredning og grænserne er ikke en stor hindring, mener han. Men selv om der udveksles personale og erfaringer bag kameraet, er selve film- og tv-produktioner ofte nationale.

– Den allerførste produktion, vi lavede i Miso Film, var faktisk norsk: Varg Veum. Det har været vores indgangspunkt fra dag ét. Både Jonas og jeg har været vant til at arbejde i Sverige og Norge, og vi har ikke set det som en forhindring eller et problem, men som en styrke. Nogle gange har vi mange produktioner i Sverige – andre gange færre og i stedet flere i Danmark. Det spreder risikoen, og på et tidspunkt, hvor der er behov for at sprede risikoen, er det virkelig godt, siger Peter Bose.

Nogle år efter årtusindskiftet var Peter Bose og Jonas Allen med til at etablere filmselskabet Yellow Bird, der oprindeligt var dansk, men som snart flyttede til Sverige i forbindelse med produktionen af Wallander-filmene. Blandt andet med de erfaringer, som de to danske producenter fik derfra, startede de i 2004 Miso Film med aktiviteter i både Norge og Danmark lige fra starten.

Læs artikeln på News Øresund