Læs News Øresunds ugebrev for uge 21

Sverige fjerner rejserestriktionerne for rejsende fra Danmark og det øvrige Norden

Den 31. maj ophæves kravet om en negativ covid-19 test for at rejse ind i Sverige fra et andet nordisk land. Det meddelte den svenske regering på en pressekonference fredag. Samtidig afskaffer Folkhälsomyndigheten, fra 1. juni, anbefalingerne om at isolere sig i syv dage og teste sig to gange efter indrejse, for rejsende fra EU eller EES. Derimod er der fortsat indrejserestriktioner for de europæiske lande udenfor Norden.


Sverige genåbnes i fem etaper


Smittespredningen på samme niveau på begge sider af Øresund


Arbejdsløsheden er på vej ned i Skåne efter coronapandemien


Flere danske indlæg i den aktuelle Øresundsdebat


Klik her for at læse det danske ugebrev uge 21

Klik her for at læse det svenske ugebrev uge 21

 


Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds danske ugebrev

Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds svenske ugebrev


News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.