Læs News Øresunds ugebrev 44

Skærpede covid-19 begrænsninger indføres i Skåne – omgås kun dine nærmeste og undgå offentlig transport

Da antallet af nye infektioner med covid-19 er steget kraftigt i Skåne de seneste dage, har svenske Folkhälsomyndigheten og Region Skånes infektionsbekæmpelses læger besluttet at stramme rådgivningen til offentligheden og virksomhederne i Skåne kraftigt. Samtidig har Länsstyrelsen i Skåne besluttet at holde sig til det offentlige loft på 50 personer til offentlige sammenkomster og offentlige begivenheder i Skåne og ikke at hæve loftet til 300 personer, der ellers er besluttet for resten af Sverige fra d. 1. november. Alle bør undgå butikker og andre indendørs lokaler med risiko for trængsel. Man frarådes alle unødvendige rejser med offentlig transport og opfordres til kun at ses med de nærmeste derhjemme eller dem, man normalt møder hver uge. Arbejdsgivere opfordres til at lade ansatte, der har mulighed for det, at arbejde hjemmefra. Forretningsrejser, konferencer og andre fysiske møder bør undgås.

Skærpede covid-19 restriktioner indføres også i Stockholm, Västra Götaland og Östergötland

To dage efter Region Skånes beslutning om at indføre strengere restriktioner for offentligheden har Folkhälsomyndigheten og regionerne Stockholm, Västra Götaland og Östergötland besluttet at følge trop, mens Region Uppsala forlænger sine anbefalinger. Samtidig har länsstyrelserne i Stockholm, Uppsala, Östergötland og Västra Götaland besluttet at beholde en publikumsgrænse på 50 personer og ikke følge den nationale beslutning om et forhøjet loft til 300 personer.
Det stigende antal nye covid-19 smittede betyder, at de pågældende regioner nu opfordrer befolkningen til at afstå fra at besøge butikker, indkøbscentre, museer, svømmehaller og fitnesscentre, med undtagelse af nødvendige køb af mad og medicin. Desuden tilskyndes det til at undgå at deltage i møder, koncerter, forestillinger, sportstræning og kampe med undtagelse af træning for børn og unge født i 2005 eller senere.

Interview Øresundsbro Konsortiets nye adm. direktør Linus Eriksson: Broens vigtigste rolle er at øge integrationen”

At skabe en endnu mere integreret Øresundsregion for både erhvervsliv, kultur og turisme er broens vigtigste rolle. Det mener Linus Eriksson, der er Øresundsbro Konsortiets nye administrerende direktør fra 1. november.
– At være ansvarlig for en del af integrationen og væksten, som det kan give hele regionen, var faktisk det afgørende argument for, at jeg sagde ja til jobbet.

 

Klik her for at læse det danske ugebreve

Klik her for at læse det svenske ugebrev

 

Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds svenske ugebrev

Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds danske ugebrev

 

News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.