Analyse

Ny rapport: Skånsk konjunktur tynges af coronakrisen – 35.000 hjemsendt under lønkompensationsordning eller som nymeldte arbejdsløse

Den seneste tids konjunkturudvikling kan snarere beskrives som et styrt end en nedgang. Til forskel fra finanskrisen, er Skåne ikke den hårdest ramte storbyregion i Sverige, under coronapandemien, når det kommer til opsigelsesvarsler og øget arbejdsløshed. Men i Skåne stiger arbejdsløsheden fra et højt niveau, og den største stigning i nymeldte arbejdsløse noteres omkring og i storbyerne på den svenske side af Øresundskysten, og i det nordlige Skåne. Krisen rammer hotel- og restaurationsbranchen hårdt, som dermed står for flest opsigelsesvarsler og konkurser i Skåne. Men det er dog indenfor handel og produktion i Skåne, at flest er hjemsendt under den svenske lønkompensationsordning, korttidspermittering. Samtidig kan der noteres fremgange for visse skånske gårdbutikker og madvirksomheder med lokal forankring, nu da flere arbejder hjemmefra. Til sommer håber turistbranchen på hjemmeturisme i Skåne.

Ny analyse: Flyttemønstre over Øresund

Flyttemønstrene over Øresund har siden år 2000 været karakteriseret af tre store udviklingsbrud. Læs om dem her

Ny analyse: Imellem høj- og lavkonjunktur - Skånsk konjunktur, november 2019

Konjunkturafmatningen er blevet tydeligere i Skåne, men kurverne…

Ny analyse: Stabil udvikling i Medicon Valley

En ny analyse lavet af Øresundsinstituttet på opdrag af Medicon…

Ny analyse: State of the region - samarbejde over Øresund

En ny analyse fra Øresundsinstituttet viser at mere end 30 tværregionale…

Uafhængig analyse

Hold dig opdateret om udviklingen i Øresundsregionen ved hjælp af Øresundsinstituttets uafhængige analyser som i løbet af de seneste år har fået stort gennemslag i den offentlige debat. Vi præsenterer løbende nye analyseprodukter som giver vores medlemmer mere viden om regionens udvikling.

Bestillingsanalyser

Øresundsinstituttet udfører som uafhængig aktør også bestillingsanalyser for vores medlemmer.

Læs mere om vores | kvalitetspolicy |